onsdag 13 november 2013

Saftig Fläskfilé


UGN: 110 grader
UGNSTID: tills köttet nått sina 72 grader

Du Behöver:
Marinad
- 2 dl Matolja eller rapsolja
- 2st vitlök
- salt och svart& vit- peppar
- 2 msk rosévin eller rött vin

Gör Så Här:

  • Du kan göra vilken marinad du vill men tänk bara på de sista stegen med stekningen som kommer neråt här.
  • Du skalar av skalet på vitlökarna skär små snitt i köttet å lägger i små skivor av vitlöken. salt och peppra.
  • Ta fram en bunke eller påse som du lägger köttet i.
  • Häll i oljan i med kryddor och i med vinet.
  • Bryn köttet tills de har fått en fin yta.
  • Lägg upp köttet i en ugnsform och sedan lägg in i ugnen. Där får den stå och gotta sig.


Det är så värt att ha köttet på låg värme i ugnen, du slipper de torra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !