Ett mjukt och gott bröd som passar till alla rätter.

UGN: 175 grader
UGNSTID: 20 minuter
Du Behöver:
- 1,5 dl vatten
- 25 g jäst
- 2 msk olja
- 0,5 tsk salt
- 2 msk socker
- 1 ägg
- 5,5 dl vetemjöl
Gör Så Här:
- Värm vatten till fingervärme. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på vattnet och rör till jästen har lösts. Tillsätt olja, salt, socker och ägg.
- Blanda ner det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl. Låt jäsa i ca 30 min.
- Rulla degen till smala längder. Lägg dem på en bakplåtspapper på en plåt. Jäs utav bakduk ca 15 minuter. Pensla med mjölk eller ägg.
Gräddning: Placera plåten mitt i ugnen.
Förvara torrt och luftigt 2-3 veckor. Passar som mjuka såsom torra/hårda.
Tack för dina goda recept fortsätt så !
SvaraRaderaS.