tisdag 12 november 2013

Grissini

Ett mjukt och gott bröd som passar till alla rätter.


4 port
UGN: 175 grader
UGNSTID: 20 minuter

Du Behöver:
- 1,5 dl vatten
- 25 g jäst
- 2 msk olja
- 0,5 tsk salt
- 2 msk socker
- 1 ägg
- 5,5 dl vetemjöl

Gör Så Här:

  • Värm vatten till fingervärme. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på vattnet och rör till jästen har lösts. Tillsätt olja, salt, socker och ägg.
  • Blanda ner det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl. Låt jäsa i ca 30 min.
  • Rulla degen till smala längder. Lägg dem på en bakplåtspapper på en plåt. Jäs utav bakduk ca 15 minuter. Pensla med mjölk eller ägg.
Gräddning: Placera plåten mitt i ugnen. 

Förvara torrt och luftigt 2-3 veckor. Passar som mjuka såsom torra/hårda.


1 kommentar:

Tack så Mycket !