tisdag 12 november 2013

Tomatsoppa

Passar både till huvudrätt och förrätt.Serveras med Grissini

LÄNK: Grissini bröd


2 port huvudrätt
4 port förrätt

Du Behöver:
- 1 st gul lök
- 1 dm purjolök
- 1 st vitlök
- olja

- 2 dl vitt vin
- 1-2 msk tomatpuré
- knappt 1 tsk sambal oelek
- 1 st grönsaksbuljong
- en burk krossade tomater
- 1 st färsk tomat (om man vill)
- 2-3 dl vatten
- salt och peppar

Gör Så Här:

  • Hacka och fräs lökarna i olja i en kastrull tills löken har blivit mjuk. Rör så det inte bräns.
  •  Häll i vinet tillsammans med tomatpurén, sabal oelek och buljongen.
  • Öppna upp "krossade tomaterna" och häll i hela burkn i kastrullen. Du kan även ha i färska tomater.
  • Hälll sedan i vattnet.
  • Sänk sedan värmen på plattan och låt små puttra i 1 timma. Rör om en gång ibland.
  • När den är färdig. Mixa soppan så den blir klumpfri. Bränn dig inte!
  • Smaka av med salt och peppar.


Serveras med en klick cremé fraish 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !