Passar både till huvudrätt och förrätt.Serveras med Grissini
LÄNK: Grissini bröd
4 port förrätt

Du Behöver:
- 1 st gul lök
- 1 dm purjolök
- 1 st vitlök
- olja
- 2 dl vitt vin
- 1-2 msk tomatpuré
- knappt 1 tsk sambal oelek
- 1 st grönsaksbuljong
- en burk krossade tomater
- 1 st färsk tomat (om man vill)
- 2-3 dl vatten
- salt och peppar
Gör Så Här:
- Hacka och fräs lökarna i olja i en kastrull tills löken har blivit mjuk. Rör så det inte bräns.
- Häll i vinet tillsammans med tomatpurén, sabal oelek och buljongen.
- Öppna upp "krossade tomaterna" och häll i hela burkn i kastrullen. Du kan även ha i färska tomater.
- Hälll sedan i vattnet.
- Sänk sedan värmen på plattan och låt små puttra i 1 timma. Rör om en gång ibland.
- När den är färdig. Mixa soppan så den blir klumpfri. Bränn dig inte!
- Smaka av med salt och peppar.
Serveras med en klick cremé fraish
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !