Både kladdig, rinnig och seg. Choklad, ännu mer choklad och Jordgubb.

UGN: 175 grader
UGSTID: 20 minuter
Du Behöver:
Muffins
- 100 g margarin (smält)
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Jordgubb
- Paket frysta jordgubbar ca 150- 200 g
- 2 tsk strösocker
Hackad choklad i större bitar (som en halv matsked)
Gör Så Här:
- Vi börjar med jordgubbarna. Ta fram en kastrull, skiva jordgubbarna i fina skivor och tillsätt socker, låt koka ner och blanda runt försiktigt.
- Ta fram formarna som muffinsen ska läggas i. Använd helst tjocka formar, allt utom papper. (Just för att jordgubben ger ut så mycket vätska och då blir pappret o fräscht).
- Nu är jordgubbarna färdiga, nu kan du pensla lite smör i formarna.Så hela kakan sitter ihop tills fikat.
- Smält margarin, blanda ihop de torra ingredienserna förutom ägg och socker.
- Vispa ägg och socker i minst 10 minuter med en elvisp, tills det blir riktigt pösigt.
- Vispa sakta, tillsätt det smälta smöret och rör om.
- Tillsätt de torra ingredienserna.
- Nu när jordgubbarna har svalnat något, fördelar du fint i hela bottnen med jordubbarna, klicka sedan på med LITE chokladsmet.
- Skär ner bitar ed choklad i och tick ner. Klicka sedan på med mer smet.
- In med muffinsen i ugnen.
- Låt de svalna.
Varsågod Och Njuuuut
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !