söndag 3 februari 2013

Muffinsen du sent glömmer

Vad sägs om en muffins som innehåller ALLT du kan drömma om!
Både kladdig, rinnig och seg. Choklad, ännu mer choklad och Jordgubb.

UGN: 175 grader

UGSTID: 20 minuter

Du Behöver:

Muffins
- 100 g margarin (smält)
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt

Jordgubb
- Paket frysta jordgubbar ca 150- 200 g
- 2 tsk strösocker

Hackad choklad i större bitar (som en halv matsked)


Gör Så Här:


  • Vi börjar med jordgubbarna. Ta fram en kastrull, skiva jordgubbarna i fina skivor och tillsätt socker, låt koka ner och blanda runt försiktigt. 
  • Ta fram formarna som muffinsen ska läggas i. Använd helst tjocka formar, allt utom papper. (Just för att jordgubben ger ut så mycket vätska och då blir pappret o fräscht). 
  • Nu är jordgubbarna färdiga, nu kan du pensla lite smör i formarna.Så hela kakan sitter ihop tills fikat.
Muffins
  • Smält margarin, blanda ihop de torra ingredienserna förutom ägg och socker.
  • Vispa ägg och socker i minst 10 minuter med en elvisp, tills det blir riktigt pösigt.
  • Vispa sakta, tillsätt det smälta smöret och rör om.
  • Tillsätt de torra ingredienserna.
  • Nu när jordgubbarna har svalnat något, fördelar du fint i hela bottnen med jordubbarna, klicka sedan på med LITE chokladsmet.
  • Skär ner bitar ed choklad i och tick ner. Klicka sedan på med mer smet.
  • In med muffinsen i ugnen. 
  • Låt de svalna.
Varsågod Och Njuuuut


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !