Själva muffinsen är recept efter en vanlig banankaka, om du inte vill ha det kan man ha i kakao, morötter eller citron.

UGN: 200- 225 grader
Du Behöver:
- 125 g margarin (smält)
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 små bananer ( mosade)
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl mjölk
Frosting
- 200 g kvarg
- 50 g philadelhia (orginal)
- lite pressad citronsaft ca 0,5 tsk
- 1 tsk vaniljsocker
-0,5 köpt marabou choklad kaka (munnen)
- mandelmassa, och svart karamellfärg (ögonen)
Gör Så Här:
- Rör margarin och socker pösigt i minst 10 minuter, så muffinsen blir hög och luftig.. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
- Blanda ner vaniljsocker, mjöl och bakpulver omväxlande med mjölken.
- Blanda sist ner bananen.
- Klicka ner smeten i formarna och in med dem i ugnen.
- Under tiden de gräddas kan du börja med frostingen som blir själva kakmonstret.
Frosting
- När du blandat ihop allt, låt de stå i frysen så det kan stelna och bli lättare tjockt.
- Nu körde jag på ett ungefär till varje färg.De blåa monstren har jag bara frosting, som är färgad med blå karamellfärg och så har jag spritsat ut frostingen på kakan
- På de rosa och gröna har jag lite men i vit form.Och sedan cocos.
- Så ta fram två skålar och häll i lite cocos i varje och blanda runt med karamellfärg
- Gör två burkar med frosting receptet om du vill blanda monsterna som jag har gjort. Annars kan du göra en enda stor om du vill att alla monsterna ska se likadana ut. Med färg och allt.

Upplägget
- När muffinsen har svalnat, tar du fram de halv- skurna kakorna och sätter på sidan av kakan och sedan spritsar du ut frostingen lite hur som helst.
- Om du vill göra den lättare varianten med cocos tar du en vanlig smörkniv och tar fram den helvita frostingen och kletar på muffinsen topp. Och gör utrymme (som ska föreställa munnen) på toppen för kakan. Sätt i kakan och sedan strö över massa cocos tills det fastnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !