Söta och knapriga !

Du Behöver:
- 200 g skalade sötmandlar
- 2,5 dl flor socker
- 0,5 dö flor socker till separeringen
Gör Så Här:
- Ta fram en kastrull och koka upp vatten, häll på mandlarna så de får koka upp i ca 1 minut.
- Sila bort vattnet, ta bort skalet.
- Ta fram en annan kastrull. Tillsätt 2,5 dl flor socker och alla mandlar.
- Rör om hela tiden med en rostfri sked.
- Va noga med att röra, när sockret väl börjat smälta går det fort. Och kan brännas
- Mandlarna är färdiga när de fått färg och de börjar knäppa i pannan.
- Men ta inte bort de för fort låt de bli gyllen- bruna.
- Efter ca 10 minuter tar du bort pannan från värmen. Ta fram ett smörpapper och strö på 0,5 dl flor socker och häll över mandlarna, blanda runt så inte mandlarna blir en enda stor.
- När de svalnat är det färdigt !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !