Nu är de på tiden för dig där hemma att glänsa lite. Bjud dina vänner på denna favorit, jag LOVAR denna bakelse lär dom sent glömma.

Du behöver:
- Overhead- papper 1 papper
- ca 100 g mörk choklad/ eller vit choklad
- 4 st kläd nypor
- 50 g vit choklad
- ca 1 dl hallon
- 4 dl grädde
- 1 st äggula
- ca 3 dl frusna hallon
- några teskedar strösocker.
Gör Så Här:
- Mät och klipp ut 4 st lika breda remsor utav pappret.
- Smält 100 g choklad, antingen i micro eller över ett vattenbad, va försiktigt bara så det inte bränns.
- Pensla sedan på chokladen på en sida utav alla remsorna, nyp ihop dom med hjälp utav en kläd- nypa. Så det liknar en droppe. Vik chokladen inåt. Så plasten är utåt.
- Ställ choklad- remsorna på ett skärbräde, så de ligger rakt, in med dem i kylen.
- Ta fram en kastrull, häv ner 1 dl hallon och låt tina upp och mosa dem, så de blir en soppa av allt.
- När alla har tinat, sila bort kärnorna. Och låt kallna.
- Smält 50 g vit choklad.
- Vispa ihop grädde, tillsätt sedan äggulan och sist i med hallon- såsen och den smäla vita chokladen.
- Vispa om försiktigt med en träslev.
- Ta ut remsorna ur frysen. Skeda ur moussen ner i remsorna.
- In i kylen.
- Ta fram en kastrull och gör likadant igen fast med 3 dl hallon. koka upp, mosa, sila. När Hallonskyn har kallnat, fördelar du den väl över moussen. Låt nu detta stå framme i rumstemperatur i ca 10 minuter. Sedan in i kylen igen.
Efter ca 5 timmar kan du servera denna läckerheten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !