fredag 15 februari 2013

Drömmen om Hallonmousse

En fräsch Hemmagjord bakelse.
Nu är de på tiden för dig där hemma att glänsa lite. Bjud dina vänner på denna favorit, jag LOVAR denna bakelse lär dom sent glömma.

4PORT

Du behöver:
- Overhead- papper 1 papper
- ca 100 g mörk choklad/ eller vit choklad
- 4 st kläd nypor
- 50 g vit choklad
- ca 1 dl hallon
- 4 dl grädde
- 1 st äggula
- ca 3 dl frusna hallon
- några teskedar strösocker.

Gör Så Här:

  • Mät och klipp ut 4 st lika breda remsor utav pappret.
  • Smält 100 g choklad, antingen i micro eller över ett vattenbad, va försiktigt bara så det inte bränns.
  • Pensla sedan på chokladen på en sida utav alla remsorna, nyp ihop dom med hjälp utav en kläd- nypa. Så det liknar en droppe. Vik chokladen inåt. Så plasten är utåt.
  • Ställ choklad- remsorna på ett skärbräde, så de ligger rakt, in med dem i kylen.
  • Ta fram en kastrull, häv ner 1 dl hallon och låt tina upp och mosa dem, så de blir en soppa av allt.
  • När alla har tinat, sila bort kärnorna. Och låt kallna.
  • Smält 50 g vit choklad.
  • Vispa ihop grädde, tillsätt sedan äggulan och sist i med hallon- såsen och den smäla vita chokladen.
  • Vispa om försiktigt med en träslev.
  • Ta ut remsorna ur frysen. Skeda ur moussen ner i remsorna.
  • In i kylen.
  • Ta fram en kastrull och gör likadant igen fast med 3 dl hallon. koka upp, mosa, sila. När Hallonskyn har kallnat, fördelar du den väl över moussen. Låt nu detta stå framme i rumstemperatur i ca 10 minuter. Sedan in i kylen igen.
Efter ca 5 timmar kan du servera denna läckerheten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !