tisdag 11 december 2012

Snö Godis

Du Behöver:
- 2,75 strösocker
- 1 dl flytande honung
- 1 glykos
- 120 g pistage nötter (skalade och riktigt gröna)
- 130 g skållad söt mandel
- 130 g skalade hasselnötter
- florsocker
- 1 dl vatten
- 2 st äggvitor
- 0,5 dl strösocker

Gör Så Här:

  • Lägg söt mandlarna i en kastrull med vatten och låt koka upp, efter någon minut ta bort kastrullen från värmen och låt stå.
  • Koka upp 2,75 dl strösocker, honung, sirap och vatten i en kastrull. Tills sockerlagen når temperaturen 148 grader använd termometer.
  • Det kan ta en tid att koka upp de men håll koll med röra och under tiden kan du också skala söt mandlarna.
  • Vispa sedan äggvitorna och 0,5 dl strösocker till en luftig maräng smet den får inte bli för hård.
  • Häll sockerblandningen långsamt i en tunn stråle över maräng smeten och vipa i ca 10 minuter tills smeten blivit vit.
  • Värm under tiden alla nötterna i en panna i några minuter, så de rostas lite, men de ska inte gå färg.
  • Rör sedan i nötterna i smeten för hand med en plastslev.
  • Ta fram två bakplåts- papper och florsocker.
  • Strö över massa florsocker över hela ena pappret.
  • Bred ut smeten över hela pappret och strö över med ännu mer florsocker så inte pappret kan fastna.
  • Kavla till sist med en kavel över pappret så smeten plattas till och blir fin.Kavla smeten till den är ca 1,5 cm tjock. Låt stå i rumstemperatur och sedan in i kylen, låt stå i kyl i minst 1 timma. Du kan välja att servera dem eller plasta in dem fint och ge bort som gåva eller varför inte i julklapp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !