SÅS
- 1 st liten gul lök
- 2 st jordärtskockor
- 25 g SMÖR
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk konc fiskfond
- rivet skal från 1 citron
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 msk dragonblad
Gör Så Här:
- Gnid in fisken i kryddorna.
- Skala och hacka löken och jordärtskockor.
- Ta fram en kastrull och fräs de i en kastrull med smör. (de ska inte få färg)
- Tillsätt mjölk,grädde och fond.
- Koka upp på svag värme tills jordärtskockan är mjuk tar ca 10 minuter.
- Häll på citronen och dragon i och mixa dem slät med hjälp utav en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Torka av fisken och bryn bitarna i SMÖR
- Det ska vara mycket smör i pannan när du steker fisken för att kunna häll över smöret på fisken under hela processen, va försiktig så du inte bränner den allt för mycket och inte för varmt emot slutet.
Sereras med strimlad potatis med parmesanost och kokta morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !