
- 200 g sötmandel (skållad)
- 1 droppe bittermandel (finns i matbutiker där karamellfärg
ligger)
- 1 gul, grön och röd karamellfärg
- vanilj smak tillsättning (finns i matbuktiker där karamellfärg ligger)
- 2 dl florsocker
- 0,5 dl flytande glykos
Gör Så Här:
- Koka upp söt mandlarna i en kastrull med vatten.
- Sila bort vattnet och ta bort "skinnet/ skalet".
- Mal ner mandlarna till fin grynighet.
- Ta fram en bunke och lägg i mandlarna och tillsätt glykosen och bittermandeln.
- Arbeta samman degen till en smidig massa. Verkar den smulig tillsätt någon droppe kallt vatten, och arbeta tills degen blivit seg och formbar.
- Fördela upp degen i 3 delar.
- Färga var och en i olika färger (röd, grön och gul).
- Den gula tillsätter du också 1- 2 droppar vaniljsmak.
- Ta lite florsocker på händerna så fastnar de inte lika lätt på dig eller arbetsbänken.
- Rulla dem till smala längder mer hjälp utav händerna. I lika längder.
- Lägg längderna som jag gjort på bilden och skär dem sedan i ca 1,5 cm långa och tryck ihop dem med hjälp utav något platt och hårt (jag använde mig utav en slickepott)
- LÅt de stå i kylskåpet i ca 2 timmar så de blir kalla.
- Förvara godiset i kylskåps- kallt i tät slutande förpackning.

TIPS! om du struntar i vaniljsmaken blir det en hemma gjord Marsipan!
DIN BLOGG ÄR HELT KANON!
SvaraRaderaDetta ska jag prova imorgon ! tackar och bockar !:)/ Anki