onsdag 12 december 2012

Lakrits Karameller

Ett utmärkt alternativt till te/ kaffet.

Du Behöver:
- 2,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl ljus sirap
- 2,5 dl strösocker 
- 2,5 tsk vaniljsocker
- 2 - 2,5 tsk lakritspulver

Gör Så Här:
  • Smörj ett bakplåts- papper med smör och klä den i en paj form.
  • Ta fram en kastrull och blanda i alla ingredienser. Låt koka upp och var noga med att röra så de inte bränns vid nere i botten.
  • Låt smeten minst koka i 13 minuter, sedan kan det vara tid nog för att testa ett "kulprov."
  • Ta fram ett glas med kallt vatten och gör ett kulprov (Och hur du gör de kommer en beskrivning lite nedanför här på samma recept).
  • Sedan häller du all smet i formen med bakplåtspappret på.
  • Låt svalna i i rumsremperatur i ca 2-3 timmar.
  • Klipp med en sax små kvadrater.
  • Sedan klä in dom i något fint godis papper eller vanlig folie som jag har gjort. Och sen en söt burk på det.


Kulprov= Ta ett glas och häll upp kallt vatten, ta en tesked och häll i lite "smet" från kastrullen och om de känns segt och lite gummit och blir som en form i glaset är smeten färdig. Men om den delar sig så är de bara låta smeten koka vidare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !