Du Behöver:
- 1,5 dl ljus sirap
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 tsk vaniljsocker
- 2 - 2,5 tsk lakritspulver
Gör Så Här:
- Smörj ett bakplåts- papper med smör och klä den i en paj form.
- Ta fram en kastrull och blanda i alla ingredienser. Låt koka upp och var noga med att röra så de inte bränns vid nere i botten.
- Låt smeten minst koka i 13 minuter, sedan kan det vara tid nog för att testa ett "kulprov."
- Ta fram ett glas med kallt vatten och gör ett kulprov (Och hur du gör de kommer en beskrivning lite nedanför här på samma recept).
- Sedan häller du all smet i formen med bakplåtspappret på.
- Låt svalna i i rumsremperatur i ca 2-3 timmar.
- Klipp med en sax små kvadrater.
- Sedan klä in dom i något fint godis papper eller vanlig folie som jag har gjort. Och sen en söt burk på det.
Kulprov= Ta ett glas och häll upp kallt vatten, ta en tesked och häll i lite "smet" från kastrullen och om de känns segt och lite gummit och blir som en form i glaset är smeten färdig. Men om den delar sig så är de bara låta smeten koka vidare
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !