tisdag 18 december 2012

Brända Lameller (mandlar)

På mitt sätt.

Du Behöver:

- 2 dl vispgrädde
- 2,5 tsk vaniljsocker
- 1 dl vit sirap
- 2 dl strösocker
- 1 dl jordgubb- strössel
- 2-4 droppar röd karamell- färg
- 0,5 dl jordgubb- strössel till garnering.

- skollade hassel nötter och söt mandel.

Gör Så Här:

  • Ta fram en kastrull och blanda alla ingredienser förutom det till garnering och mandlarna och nötterna.
  • Börja koka på svag värme.
  • Under tiden smörjer du ett smörpapper som sedan ska ligga i en bakform (rund).
  • Höj värmen på plattan och rör om hela tiden. Efter ca 13 minuter är det dags att göra kulprov. Och om "smeten" känns som plast i vattnet är det färdigt.
  • Ta kastrullen från plattan och häll upp på den smörade pappret.
  • Efter ca 30 minuter tar du 0,5 dl strössel och strör över.
  • Låt kallna och stelna, tar ca 3 timmar för att vara helt säkert.
  • Sedan kokar du mandlarna och nötterna, eller vilka nötter du själv tycker bäst om.
  • Ta bort skalet låt kallna och torka.
  • Skär upp godiset i fina kvadrater och rulla ihop med en nöt så den hamnar i mitten, plasta in godiset med folie, de är väldigt kladdiga.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !