Du Behöver:
- 2 dl vispgrädde
- 2,5 tsk vaniljsocker
- 1 dl vit sirap
- 2 dl strösocker
- 1 dl jordgubb- strössel
- 2-4 droppar röd karamell- färg
- 0,5 dl jordgubb- strössel till garnering.
- skollade hassel nötter och söt mandel.
Gör Så Här:
- Ta fram en kastrull och blanda alla ingredienser förutom det till garnering och mandlarna och nötterna.
- Börja koka på svag värme.
- Under tiden smörjer du ett smörpapper som sedan ska ligga i en bakform (rund).
- Höj värmen på plattan och rör om hela tiden. Efter ca 13 minuter är det dags att göra kulprov. Och om "smeten" känns som plast i vattnet är det färdigt.
- Ta kastrullen från plattan och häll upp på den smörade pappret.
- Efter ca 30 minuter tar du 0,5 dl strössel och strör över.
- Låt kallna och stelna, tar ca 3 timmar för att vara helt säkert.
- Sedan kokar du mandlarna och nötterna, eller vilka nötter du själv tycker bäst om.
- Ta bort skalet låt kallna och torka.
- Skär upp godiset i fina kvadrater och rulla ihop med en nöt så den hamnar i mitten, plasta in godiset med folie, de är väldigt kladdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !