
Plus att dem hemmagjorda vet man vad det är i. Jag provade även att värma dem lite över en varmglöd eld. Japp de smälter och blir sådär alldeles mjuka och härliga innuti och så blir det som ett skal utanpå.
Du Behöver:
- 2,5 msk geltainpulver
- 2,5 dl vatten
- 4 dl strösocker
- 2,5 dl ljus sirap
- 0,25 tsk salt
- 5 msk vaniljsocker
- några droppar röd karamellfärg
- rapsolja
- florsocker till garnering
Gör Så Här:
- Ta fram en bunke som är ganska stor, tänkt dig att alla dessa ingredienser ska få rum i den.
- I bunken blandar du i 1,4 dl vatten och tillsätter gelatinpulvret, rör om och låt stå i minst 10 min.
- Ta fram en kastrull och blanda ner vatten(1,4 dl), socker, sirap och salt.
- Låt detta smälta på svag värme, under tiden så gör i ordning en form med folie runt som du smörjer noga runt kanterna med rapsolja.
- Rör om och använd en mattermometer så du har koll på hur varmt smeten i kastrullen blir. Den ska upp till 120 grader. Men när den första nått 50 grader kan du höja plattan så smeten börjar koka och då gäller det att rör om och samtidigt ha koll på värmen.
- Häll sedan smeten över gelatinet försiktigt och rör om med en ballongvisp.
- När du känner att gelatinet har smält så vispar du sedan med en elvisp i 10 minuter så att smeten går ihop. Du kommer märka hur vit och tjock smeten blir efter de 10 minuterna så fuska inte!.
- Tillsätt vaniljsockret och karamellfärgen och vispa runt det sista i 1 min.
- Kolla till formen med folie i så olja är överallt.
- Bre ut smeten ut på formen och använd en slickepott för att få ut allt. Om du tycker att det kladdar på sleven också så kan du smörja in den också med olja, så går det mycket enklare.
- Låt stå i rumstemperatur i 24 timmar.
- Skär den sedan i lagom stora bitar. Och rulla ner dom i lite florsocker.
![]() |
BILD 4 Marshmallowsen i formen, med karamellfärg. |
![]() |
BILD 1 Vispat ca 3-5 min, Utan karamellfärg. |
![]() |
BILD 2 Vispar ca 7 min, Utan karamellfärg. |
![]() |
BILD 3 Vispat ca 11 min, med karamellfärg |
![]() |
BILD 5 Nedskurna i fina små bitar, florsockret saknas |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !