UGNSTID: TILLS OSTEN HAR SMÄLTS

köttfärs (ta allt efter smak och tycke)
- köttfärs (fläskfärs)
- tomatpuré
- salt, svartpeppar, vitpeppar
- cayennepeppar
- köttbuljong 0,5 st
- 1 st vitlöksklyfta
- mjölk
- mjöl (till redning)
- 0,5 - 1 dl vatten
- riven ost
Pannkakor
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 2-3 msk margarin (smält)
Gör Så Här:
- Börja med att göra Pannkaksmeten därför att den ska helst stå och dra sig i ca 20 minuter.
- Smält smöret.
- Ta fram en bunke och lägg i all mjöl, bland i 3 dl utav mjölken och rör om så alla klumpar försvinner, sedan i med resten utav mjölken.
- Blanda ner salt och äggen, rör om och låt stå låt smöret svalna bredvid.
- Börja med att bryna köttfärsen och sedan ner med vattnet och buljongen och kryddorna.
- Blanda ner tomatpuré och vitlöken.
- Låt stå och puttra sedan i med mjölken och gör en redning på lite mjöl.
- När färsen är färdig blandar du ner smöret ner i pannkaksmeten och tar fram en stekpanna och "stek" till alla pannkakor.
- Riv lite ost.
- Ta fram en ugnsform och lägg en pannkaka på bänken och lägg dit en klick köttfärs och vira ihop dem, strö över osten och in i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !