UGN: 225 grader

4 PORT
Du Behöver:
- 1 st skalad och kokt potatis
- 1 dl skivad purjolök
- 1 ägg
- riven västerpottenost
- 1 paket fryst smördeg
- 5 msk cremé fraish/ turkisk yoghurt
- 4 st citronklyftor
- 1 st rödlök ( finhackat)
- salt, svartpeppar, vitpeppar
- cayennepeppar, vitlökspeppar
- paprikapulver
Gör Så Här:
- Koka potatisen och låt svalna.
- Ta fram smördegen ur frysen och låt "tinas". Ta lite vatten runt kanterna om de blir hårda.
- Ta fram en ugnsplåt och ugnspapper
- Skiva sedan purjolöken i smala skivor, tvätta de rena och sedan i med dem i en kastrull med vatten och låt koka upp.
- Ta fram en bunke och dela ägget. Dela så ägggulan hamnar i bunken och vitan i en annan liten skål.
- När purjolöken kokat upp ta bort från värmen och sila bort vattnet.
- Häv i löken i bunken med äggulan i.
- Blanda även ner cremé fraishen, den rivna osten och även den rivna potatisen.
- Blanda noga runt och i med kryddor tills du tycker det smakar gott.
- Ta fram smördegen och lägg dem på plåten och ta fram röran och sleva upp ca, 1 msk och snurra ihop så inte röran kan rinna ut.
- Ta fram äggvitan och rör om och pensla på det på rullarna innan du sätter dem i ugnen.
- Lägg de sedan i ugnen och låt vara inne i ca 6-7 minuter.

TIPS!
Servera med det klassiska.
Turkisk Yoghurt och citron och rödlök.
Men om ni varken har cremé fraish, turkisk yoghurt eller gräddfil så ta lite keso. Det fick jag göra nu och det smakar ju precis lika gott !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !