måndag 1 oktober 2012

4 sorters Gifflar

Klassiska Gifflar med 4 enkla smaker

UGN: 250 grader
UGNSTID: 6 minuter

Du Behöver:

DEG
- 70 g margarin
- 2 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 ägg
- 3 msk strösocker
- 1 krm salt
- 8 dl vetemjöl

FYLLNING
- 50 g mandelmassa
- 2 msk margarin
- apelsinmarmelad
- hallonsylt
- vaniljsås 

PENSLING
- ägg
- pärlsocker

Gör Så Här:

  • Smält margarinet, häll i mjölken och blanda runt.
  • Ta fram en bunke och smula ner jästen i och tillsätt mjölkblandningen. Rör om med en träsked   tills jästen har smälts.
  • Blanda i ägg, socker och salt, rör om.
  • Blanda i mjölet. Så att degen lättar från bunkens sidor.
  • Låt jäsa med en duk över sig i ca 30 minuter.
  • Skär degen i 4 delar och kavla ut degen och klicka i en utav smakerna.
  • Snurra ihop degen på något fint sätt och låt jäsa sedan i 10 minuter på plåten.
  • Pensla med ett uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker, sedan in i ugnen.
TIPS!
Klicka in på länken " Vaniljsås " så kommer du till mitt recept 


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !