UGN: 250 grader
UGNSTID: 6 minuter
Du Behöver:
DEG
- 70 g margarin
- 2 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 ägg
- 3 msk strösocker
- 1 krm salt
- 8 dl vetemjöl
FYLLNING
- 50 g mandelmassa
- 2 msk margarin
- apelsinmarmelad
- hallonsylt
- vaniljsås
PENSLING
- ägg
- pärlsocker
Gör Så Här:
- Smält margarinet, häll i mjölken och blanda runt.
- Ta fram en bunke och smula ner jästen i och tillsätt mjölkblandningen. Rör om med en träsked tills jästen har smälts.
- Blanda i ägg, socker och salt, rör om.
- Blanda i mjölet. Så att degen lättar från bunkens sidor.
- Låt jäsa med en duk över sig i ca 30 minuter.
- Skär degen i 4 delar och kavla ut degen och klicka i en utav smakerna.
- Snurra ihop degen på något fint sätt och låt jäsa sedan i 10 minuter på plåten.
- Pensla med ett uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker, sedan in i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !