Om du väljer att ha i grädde så strunta i att lägga i maizena.
Men om du väljer att bara ta mjölk så måste du ha maizena så det blir lite tjockare sås
Du Behöver:
- 4 st kycklingfiléer

- 2 dl vatten
- 1 st gullök
- 1 stor vitlök
- 7 dl mjölk eller grädde (eller lite av varje)
- 1 tsk sambal oelek
- 1,5 msk citronsyra
- 3- 4 msk curry (det ska smaka mycket curry)
- 2 tsk cayennepeppar
- lite svartpeppar & vitpeppar
- salt
- frysta grönsaker (mixad påse --> broccoli, minimajs, morötter m.m
- färska champinjoner (lite större skivor)
- Äggnudlar eller ris
Gör Så Här:
- Skär kycklingen i små bita tänk dig en 5 krona fast en aning större.
- Klicka i margarin i pannan och stek igenom kycklingen tills den är färdig stekt.
- Ta ur kycklingen och häv i de frysta grönsakerna och bryn dem en aning i ca 10 minuter. (därför att all vatten ska försvinna)
- Ta ur grönsakerna och i med kycklingen igen och hacka ner en gullök och fräs.
- När det börjar bli för varmt i grytan så tillsätt vattnet och rör om, i med den rivna vitlöken.
- Ta lite hushållspapper och lägg över grönsakerna så pappret tar till sig fukten/ vattnet.
- I med mjölken/ grädden och tillsätt sambal oeleken.
- Nu häller du i grönsakerna + svampen.
- I med syran och smaka av med kryddorna.
- Låt koka upp
- Om du vill servera äggnudlar till så rekomnderar jag att du kokar de i en annan kastrull och när de är färdiga häll sedan nudlarna i grytan!
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !