Du Behöver:
- 2,5 dl matgrädde
- margarin ( till stekning)
- 2 korvar + 2 bratwurst
- 1,5 röd paprika
- 1 stor morot
- 0,5 purjolök
- 4 färska champinjoner
- 1 gullök
- 2 vitlök
- 0,5 grönsaksbuljong
- 2 dl vatten
- 2 dl vatten
- svart & vit- peppar
- salt
- cayennepeppar
- curry
- 0,5 tsk sambal oelek
- maizena "redning"
(om du inte har maizena hemma, går det lika bra med ett glas med lite vatten och vetemjöl och blanda runt).
Gör Så Här:
- Hacka alla grönsaker, så det är klart för de går rätt fort sen när allt ska ner i grytan. Likaså korven.
- Mixa ner gullöken.
- Ta fram en gryta och häv i en klick margarin för att bryna de skurna korvarna.
- Ta ur korven och lägg i morötterna, tillsätt 1 dl vatten och låt koka tills mer än hälften av vätskan har kokat bort.
- I med 3 msk vatten till, och häv i buljongen och rör om tills den har smälts.
- Tillsätt den mixade gullöken och den rivna vitlöken.
- Rör om.
- Tillsätt paprikan och purjolöken och i med 7 msk vatten och låt koka upp med lock över. Ca 5 min.
- När det känns en aning mjukt, häv i korvslantarna.
- Tillsätt matgrädden lite åt gången och låt koka upp.
- Smaka av med alla dessa kryddor och i med sambal oeleken.
- I med resten av grädden och rör om och sätt på locket om morötterna är hårda
- Grytan är färdig när morötterna är mjuka och du tycker att det smakar gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !