torsdag 4 oktober 2012

Korvgryta med lite sting i

En stark gryta med smak av curry, passar till ris eller äggnudlar. 

Du Behöver:
- 2,5 dl matgrädde
- margarin ( till stekning)
- 2 korvar + 2 bratwurst
- 1,5 röd paprika
- 1 stor morot
- 0,5 purjolök
- 4 färska champinjoner
- 1 gullök
- 2 vitlök
- 0,5 grönsaksbuljong
- 2 dl vatten
- svart & vit- peppar
- salt
- cayennepeppar
- curry
- 0,5 tsk sambal oelek
- maizena "redning"

(om du inte har maizena hemma, går det lika bra med ett glas med lite vatten och vetemjöl och blanda runt).

Gör Så Här:

  • Hacka alla grönsaker, så det är klart för de går rätt fort sen när allt ska ner i grytan. Likaså korven.
  • Mixa ner gullöken.
  • Ta fram en gryta och häv i en klick margarin för att bryna de skurna korvarna.
  • Ta ur korven och lägg i morötterna, tillsätt 1 dl vatten och låt koka tills mer än hälften av vätskan har kokat bort.
  • I med 3 msk vatten till, och häv i buljongen och rör om tills den har smälts.
  • Tillsätt den mixade gullöken och den rivna vitlöken.
  • Rör om.
  • Tillsätt paprikan och purjolöken och i med 7 msk vatten och låt koka upp med lock över. Ca 5 min.
  • När det känns en aning mjukt, häv i korvslantarna.
  • Tillsätt matgrädden lite åt gången och låt koka upp.
  • Smaka av med alla dessa kryddor och i med sambal oeleken.
  • I med resten av grädden och rör om och sätt på locket om morötterna är hårda
  • Grytan är färdig när morötterna är mjuka och du tycker att   det smakar gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !