När du tex ska fritera räkor, bananer och sånt.
Då behöver du en frityrsmet som är bra.
Den jag alltid använder mig utav är mammas recept:
BLANDA , sist ner ägget försiktigt så det blir luftigt.- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl vatten eller öl
- 1 äggvita (vispad till hård)
Låt denna smet stå och dra i ca 30 minuter innan du använder den.
Oljan
- Koka het olja i en kastrull med höga kanter VA FÖRSIKTIG !
- Lägg i det som ska friteras en och en, använd ett rostfri verktyg i bunken.
- Ta fram lite hushållspapper och lägg de färdig friterade "räkorna" så de allra värsta fettet försvinner
- Om du ska fritera ex vårrullar så behöver du inte själva smeten utan bara själva oljan i kastrullen.
- När friteringen är färdig låter du oljan kylas, låt stå över natten så man verkligen är säker. Man kan återanvända samma olja till en annan gång du ska fritera, annars är det bara att slänga. OBS! även där måste den kylas ner innan du slänger den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !