lördag 20 oktober 2012

Friterade Vårullar

En utsökt förrätt som serveras med en klick Cremé Fraish.

  • Du kan välja mellan två alternativ antingen lägga dem i ugnen med lite penslad matolja över. UGN: 225 grader tills fin färg. (rekomenderas)
  • Du kan även fritera dem som jag gjorde och det var så himlans gott! . På detta receptet som kommer upp när ni klickar på länken, så ska du inte göra själva smeten utan bara följa rubriken under OLJA -->FRITYRSMET
Du Behöver:
- ett paket Filodeg
- 200 g vitkål
- 2 morötter
- 2 st vitlöksklyfta
- 0,5 - 1 tsk sambal oelek
- 1 grönsaksbuljong
- 0,5 dl vatten
- soja
- 1 tsk salt
- matolja

Gör Så Här:

  • Ta fram en matberedare och så att morötterna och vitkålen strimlas ner i småsmå fina skivor.
  • Skiva ner vitlökarna.
  • Ta fram en panna och lägg i lite olja, tillsätt    morötterna, vitkålen och vitlöken.
  • Rör om tills röran fått en in färg och blivit mjuka.
  • Tillsätt sambaloelek, vatten och buljongen, rör om tills buljongen har smälts.
  • Till sist smakar du av med lite soja och lite salt


TIPS!
Om du vill bjuda rullarna till varmrätt så tillsätt 1 dl kokt ris 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !