tisdag 30 oktober 2012

Bakad Potatis med Skagenröra

En bra sak med denna måltid är att du gör allt i förväg, dels för att potatisen tar sin tid i ugnen och röran är godare  och tar mer smak ju längre den får stå och gotta sig i kylen.

4 pers
UGN: 200 grader
UGNSTID: ca, 2h (KÄNN MED STICKA OM DE ÄR MJUKA)

Du Behöver:
- 4 st bak potatis
- 3 dl cremé fraish
- 2- 3 msk majonäs
- ca 4 msk dill
- 1 st vitlöksklyfta (riven)
- salt & svartpeppar
- skalade räkor
- 1 st rödlök (finhackad)

Gör Så Här:

  • Tvätta rent potatisen. 
  • Var noga med att du naggar potatisen     lite överallt innan du lägger i dem i ugnen. För annars kommer dem att "sprängas"
  • In med potatisen i ugnen.
  • Se till att räkorna inte är frusna.
  • Ta fram en bunke/skål och blanda i cremé fraishen, majonäsen och vitlöken.
  • Smaka av med salt och peppar. (Tänk på att när den står i kylen sedan så kommer smakerna fram ännu mer så salta inte på allt för mycket).
  • Hacka rödlöken fint fint.
  • Blanda nu ner löken och dillen, rör om.
  • In med röran i kylen och tillsätt räkoran precis innan servering ner i röran.
  • När potatisen är färdig skär som ett kors i potatisens skal och häv i fyllningen !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !