kokt potatis
- 800 gram fläskfärs
- ett helt vitkålshuvud
- 1 gullök
- 1 kokt kall potatis
- 2 dl mjölk
- 1 dl ströbröd
- 2 ägg
- 2 msk sirap
- 2 msk konc. kalvfond
- 1 msk farinsocker
- salt och peppar
- smör till stekning
Gör Så Här:
- Skär ner kålhuvudet i smala fina skivor, stek dem på en panna på svag värme tills de får fin färg och blir mjuka, i slutet av stekning lägger du i finhackad gullök också.
- Ta fram en STOR bunke där du blandar ihop färsen, ströbrödet och en mosad kall potatis. Rör om med händerna hela tiden här för att få den rätta känslan.
- Låt stå i ca 10 minuter.
- Blanda köttfärsblandningen med sirapen och kalvfonden salta och peppra efter smak.
- Gör iordning en form som du smörjer rejält med smör.
- Börja med ett lager kålblad, sedan på med färsen och sist på med kålblad igen.
- Pensla med smör, peppra och salta och ta en nypa farinsocker över puddingen.
- Sedan när ugnen är varm är det bara att lägga in den i värmen så får den stå där i 40- 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !