torsdag 15 november 2012

Svensk Kålpudding

Serveras till;
kokt potatis
LÄNK: gräddsås

6 pers
UGN 200 grader

Du Behöver:
- 800 gram fläskfärs
- ett helt vitkålshuvud
- 1 gullök
- 1 kokt kall potatis
- 2 dl mjölk
- 1 dl ströbröd
- 2 ägg
- 2 msk sirap
- 2 msk konc. kalvfond
- 1 msk farinsocker
- salt och peppar
- smör till stekning

Gör Så Här:
  • Skär ner kålhuvudet i smala fina skivor, stek dem på en panna på svag värme tills de får fin färg och blir mjuka, i slutet av stekning lägger du i finhackad gullök också.
  • Ta fram en STOR bunke där du blandar ihop färsen, ströbrödet och en mosad kall potatis. Rör om med händerna hela tiden här för att få den rätta känslan. 
  • Låt stå i ca 10 minuter.
  • Blanda köttfärsblandningen med sirapen och kalvfonden salta och peppra efter smak.
  • Gör iordning en form som du smörjer rejält med smör.
  • Börja med ett lager kålblad, sedan på med färsen och sist på med kålblad igen.
  • Pensla med smör, peppra och salta och ta en nypa farinsocker över puddingen.
  • Sedan när ugnen är varm är det bara att lägga in den i värmen så får den stå där i 40- 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !