UGN: 175 grader
UGNSTID: 43 minuter
- 400 g fläskfärs
- 1 gullök
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 msk tomatpuré
- 2-4 dl vatten
- salt, svartpeppar,vitpeppar och lite cayennepeppar
- 1 krm muskotnöt
- 0,5 st kalvbuljong
Bechamelsås
- 50 g margarin
- salt efter smak
- lite svarteppar och vitpeppar
- mjölk
- 1- 1,5 dl mjöl
- salt efter smak
- lite svarteppar och vitpeppar
- mjölk
- 1- 1,5 dl mjöl
- 0,5 tsk - 1 tsk muskonöt (krydda)
- dl riven ost
Gör Så Här:
- Genomstek färsen, tillsätt finmixad gullök och rör om.
- Blanda i tomatpuré, sedan i med vatten och buljongen.
- Riv ner vitlökarna och krydda. När du är nöjd med smak och färg , låt färsen puttra på svag värme medan du gör såsen.
- Smält margarinet, under tiden rör du hela tiden.
- Tillsätt mjöl, lite i taget och rör om tills du känner att det blev en "smet", och nästan lite klumpigt.
- Tillsätt mjölken (så mycket sås du vill ha).
- Såsen blir tjockare ju mer den får kokas.
- Krydda efter smak och tillsätt den rivna osten.
- Om du vill ha mer sås är det bara att tillsätta mer mjölk och röra om coh vänta tills den tjocknat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !