tisdag 27 november 2012

Krämig Lasagne

UGN: 175 grader
UGNSTID: 43 minuter


Du Behöver:
pastaplattor/ lasagneplattor

- 400 g fläskfärs
- 1 gullök
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 msk tomatpuré
- 2-4 dl vatten
- salt, svartpeppar,vitpeppar och lite cayennepeppar
- 1 krm muskotnöt
- 0,5 st kalvbuljong

Bechamelsås
- 50 g margarin
- salt efter smak
- lite svarteppar och vitpeppar
- mjölk
- 1- 1,5 dl mjöl
- 0,5 tsk - 1 tsk muskonöt (krydda)
-  dl riven ost

Gör Så Här:
  • Genomstek färsen, tillsätt finmixad gullök och rör om.
  • Blanda i tomatpuré, sedan i med vatten och buljongen.
  • Riv ner vitlökarna och krydda. När du är nöjd med smak och färg , låt färsen puttra på svag värme medan du gör såsen.

  • Smält margarinet, under tiden rör du hela tiden.
  • Tillsätt mjöl, lite i taget och rör om tills du känner att det blev en "smet", och nästan lite klumpigt.
  • Tillsätt mjölken (så mycket sås du vill ha).
  • Såsen blir tjockare ju mer den får kokas.
  • Krydda efter smak och tillsätt den rivna osten.
  • Om du vill ha mer sås är det bara att tillsätta mer mjölk och röra om coh vänta tills den tjocknat.

  • Ta fram en ugnsform som lasagnen ska förvaras i.
  • Smöra noga i alla kanter.
  • Här över såsen i botten, sedan pastan och köttfärsen. Ta lite riven ost och strö lite överallt.
  • Varva så ända till toppen.
  • Toppen ska avsluta med sås och allra sist riven ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !