måndag 8 oktober 2012

Rödvinsås

Passar alla sorters kött och är en fantastiskt god sås, och den är enkel att göra, men man måste vara noga och försiktig.

Du Behöver:
- 1 gullök
- 2 dl rödvin 
- 4 dl vatten
- 4 msk kalvfond
- 1 msk smör
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk timjan
- 2 krm vitpeppar
- 2 tsk maizenamjöl "stärkelse"

Gör Så Här:

  • Skala och finhacka löken.
  • Koka löken tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan och peppar i ca. 10 minuter.
  • Ta fram maizena och ett litet glas som du tillför ca 1-2 tsk vatten i, häv i maizena och rör om tills alla klumpar är borta.
  • Rör ner blandningen ner i kastrullen.
  • Låt såsen koka upp vispa ner smöret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !