tisdag 16 oktober 2012

Pizzabullar

Överblivna bullar går utmärkt att frysa ner, för att ätas upp vid ett senare tillfälle.

UGN: 225 grader
UGNSTID: 8 minuter
JÄSNING: 10 minuter (varje gång)

DU Behöver:
- 0,5 dl olja
- 2,5 dl mjölk
- 1 paket jäst
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- ca 13 dl vetemjöl

- 2,5 dl ketchup
- 1 msk matolja
- salt och peppar
- 2 msk sweet chili
- 1 msk tomatpuré

- riven ost
- finskuren rökt/kokt skinka
- pizzakrydda
- 1 ägg

Gör Så Här:

  • Ta fram en ugnsplåt och ungspapper.
  • Ta fram en kastrull och värm upp mjölk och olja till fingervärme och smula ner jästen i mjölkblandningen.
  • Tillsätt salt och socker, rör om.
  • Tillsätt mjölet, lite åt gången och rör om.
  • Låt degen jäsa i 10 mintuer under en bakduk på en lite varmare plats.
  • Dela degen på hälften och ta den ena och kavla ut på ett lite mjölat bord, tills degen är formad som en rektangel.
  • Blanda ketchup,olja,kryddor, sweet chili och tomatpuré i en skål och pensla över degen.
  • Strö över skinkan och osten och till sist krydda du över rikligt med pizzakryddan.
  • Rulla ihop degen (som en rulltårta.
  • Skiva upp rullen till små bullar sedan och lägg över dem på plåten. Låt jäsa ytterligare i 10 minuter med en duk över.
  • Gör samma sak med den andre deghalvan.
  • Efter 10 minuter, penslar du med ett uppvispat ägg och gräddar mitt i ugnen i ca 8- 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !