UGN: 175 grader

GRÄDDAS MITT I UGN
4 PORT
Du Behöver:
- 2 dl mjölk
- 1,5 dl ströbröd
- 2 st vitlök
- 1,5 dl hela gröna oliver (utan kärnor)
- 400 g köttfärs (fläskfärs)
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 ägg
- 25 g margarin/ smör
Gräddsås
- steksky från limpan
- 1,5 dl mjölk + 1,5 dl grädde
- 3 msk vetemjöl
- lite salt
- 3 msk kalvfond
Gör Så Här:
- Ta fram en plastbunke, blanda i mjölk och ströbröd. Och låt svälla i ca 7 min.
- Medan blandningen sväller tar du fram en stor bunke. Blanda i köttfärsen och rör o så konsistensen blir mjukare.
- Blanda därefter i kryddor, ströbröd- blandningen och ägget.
- Hacka och skala vitlöken fint, blanda därefter ner vitlöken och oliverna.
- Ta fram en form (jag använde mig utav en stor glasform, därefter formar jag köttfärslimpan avlång).
- Ta fram det hårda margarinet och klicka på på toppen över limpan precis innan den åker in i ugnen.
- Skala och koka potatisen, känn med en liten sticka ner i potatisen, när potatisen glider av stickan är potatisen färdig.
- Bland det sista kokar du upp ärtorna i ett vattenbad.
Gräddsås
- Ta fram en kastrull, häv i skyn från köttfärslimpan.
- Blanda mjölk och mjöl i en enskild skål tills mjöl klumparna har försvunnit.
- Blanda ner mjölkblandningen "redningen", smaka av med kalvfonden och till sist salt.
- Allra sist tillsätter du brunfärgsämne för att såsen ska bli brunare.
Tack för en god middag,det var verkligen gott...från din mamma :)
SvaraRadera