onsdag 19 september 2012

Sega Maränger

Här kommer ett fint recept på hur du gör dina egna maränger. 
Så dom blir så där alldeles sega och goda inuti.

UGN: 150 grader
TID: 40 min

Du Behöver:
- 7 äggvitor
- 5 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 50g pumpa frön
- smält mörk choklad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Blanda äggvitor, salt och socker i en rostfri bunke.
  • Sätt sedan ner bunken i ett vattenbad (i kokande vatten).
  • Vispa för hand hela tiden. Håll koll på värmen i bunken med hjälp utav en termometer. Vispa tills sockret har smält och marängen blir 65 grader varm.
  • Ta genast bort maräng-smeten från det kokande vattnet,
  • Ta sedan fram en elvisp och börja vispa maräng-smeten ända tills marängen har svalnat.
  • Gör ett likadant vattenbad för att smälta chokladen, eller värm den i mikron.
  • Blanda sedan försiktigt ner chokladen i smeten. Max 3 varv INTE mer..
  • Sedan ner med pumpa fröna.
  • Ta fram en ugnsplåt + ugnspapper.
  • Skeda ur marängen på plåten med hjälpa utav 2 skedar.
  • In med plåten i ugnen och låt de vara inne i 40 minuter.
TIPS!
Jätte gott att servera med lite glass eller varför inte bara en slät kopp kaffe!

1 kommentar:

Tack så Mycket !