torsdag 20 september 2012

Hembakta knäckebröd SUPERNYTTIGA

Håll i er! Dessa knäckebröd är så smidiga och så frukstansvärt goda.
Man kan äta de som de är.
Man kan också skiva ner dem i mindre bitar och ha det
till plockmat då man kan servera en bricka med oliver och parmesanost till.

UGN:200 grader
TID: 15 min + 15 min ytterligare.

DU Behöver:
- 1/4 dl pumpafrön
- 2 dl majsmjöl
- 3/4 dl solrosfrön (kärnor)
- 3/4 dl sesamfrön (skalade)
- 0,5 dl linfrön (krossade)
- 0,5 dl rapsolja eller matolja
- 2,5 dl kokande vatten
- lite flingsalt

Gör Så Här:

  • Blanda alla samtliga ingredienser i en bunke, förutom vatten och salt.
  • Ta fram en ugnsplåt och ett bakplåts papper.
  • Nu häller du i det kokande vattnet i bunken och blandar till degen blir smidig.
  • Häll över all smet på plåten. Låt smeten ligga tunt, max 0,5 cm(annars blir det segt bröd).
  • Strö sedan över LITE LITE salt.
  • In med brödet i ugnen, titta till det efter 15 min. Låt det sen vara inne i 15 min till.
  • För att veta att brödet är klart, kan du titta på kanterna om de börjar bli lite mer gul och få mer färg.

TIPS!
Skär dem i bitar och lägg dem i en skål (utan lock) där de kan "lufttorka". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !