UGN:275 grader
PORT: 4 st
Du Behöver:

DEG
- 6 dl vatten
- 12 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 50 g jäst
- 2 msk olja, till plåten
TOMATSÅS
- 2 st tomater eller en burk krossade tomater
- 0,5 dl olivolja
- oregano
- salt & svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor
FYLLNING
- skinka "kokt"
- färska champinjoner
- burk ananas
- briost 100 g
- mozzarellaost 200 g
- 100 g inlagda soltorkae tomater
- 100 g river ost
- färsk basilika till garnering
- ruccolasallad till garnering
Gör så här:
DEG
- Värm vattnet tills det blir fingervarmt.
- Smula ner jästen, rör om tills jästen har smälts.
- Ta fram en bunke och häll i mjölet + saltet.
- Rör om hela tiden och tillsätt vattenblandningen.
- Låt degen jäsa sedan i 1 timma.
TOMATSÅS
- Värm upp såsen hastigt.
- Hacka ner tomaterna i mindre bitar och mosa det tills det blir slätare.
- Ner med tomaterna i en kastrull och sätt på plattan, tillsätt olivolja, oregano, salt och peppar.
- Pressa i vitlöken och rör om.
- Kavla ut degen på en oljad plåt och in i ugnen tills degen fått lit färg ca, 30-50 min.
- När pizza degen är färdig, tar du ur den ur ugnen och breda ut såsen och lägger på fyllningen på pizzadegen.
- Sedan in i ugnen igen i ca 10- 20 min.
- Precis innan servering. Lägg på lite kvistar basilka och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !