fredag 28 september 2012

Hemmagjord Pizza

Suverän till helgens spektakel. Jätte god degbotten och den skiljer sig en aning från "vanliga"bottnar.

UGN:275 grader
PORT: 4 st

Du Behöver:


DEG
- 6 dl vatten
- 12 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 50 g jäst
- 2 msk olja, till plåten

TOMATSÅS
- 2 st tomater eller en burk  krossade tomater
- 0,5 dl olivolja
- oregano
- salt & svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor

FYLLNING
- skinka "kokt"
- färska champinjoner
- burk ananas
- briost 100 g
- mozzarellaost 200 g
- 100 g inlagda soltorkae tomater
- 100 g river ost
- färsk basilika till garnering
- ruccolasallad till garnering

Gör så här:
DEG

  • Värm vattnet tills det blir fingervarmt.
  • Smula ner jästen, rör om tills jästen har smälts.
  • Ta fram en bunke och häll i mjölet + saltet.
  • Rör om hela tiden och tillsätt vattenblandningen.
  • Låt degen jäsa sedan i 1 timma.

TOMATSÅS

  • Värm upp såsen hastigt.
  • Hacka ner tomaterna i mindre bitar och mosa det tills det blir slätare.
  • Ner med tomaterna i en kastrull och sätt på plattan, tillsätt olivolja, oregano, salt och peppar.
  • Pressa i vitlöken och rör om.
  • Kavla ut degen på en oljad plåt och in i ugnen tills degen fått lit färg ca, 30-50 min.
  • När pizza degen är färdig, tar du ur den ur ugnen och breda ut såsen och lägger på fyllningen på pizzadegen.
  • Sedan in i ugnen igen i ca 10- 20 min.
  • Precis innan servering. Lägg på lite kvistar basilka och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !