måndag 24 september 2012

Bagels

Goda mackor som har en god tuggmotstånd

UGN: 200 grader
GRÄDDA: 15 minuter
CA 12st

PENSLING: ÄGG
GARNERING: VALLMO/ SESAMFRÖN

Du Behöver:
- 50g jäst
- 2,5 dl vatten
- 2 tsk salt
- 2 msk socker
- 3 msk matolja
- Ca 8 dl vetemjöl

Gör Så Här:

  • Värm upp vatten i en kastrull tills det blir fingervarmt.
  • Smula ner jästen i en bunke och i med vattnet. Rör om tills jästen har "smält".
  • Tillsätt salt, socker och matolja, rör om.
  • Bland ner mjöl, lite i taget. Arbeta sedan degen tills den har blivit smidig.
  • Täck över med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
  • Sätt på ugnen.
  • Lägg ut degen på ett mjölat bakbord och knåda med händerna så den blir lätt.
  • Dela degen i 12 bitar, forma till släta bullar, och gör ett hål i alla bullar med hjälp utav tummen tills degen ser ut som en stor munk.
  • Värm upp vatten i en kastrull tills det sjuder. Lägg ner några bagels i taget och låt sjuda i 2 minuter, vänd dem efter halva tiden.
  • Ta upp bröden med en hålslev och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  • Låt de svalna ett par minuter och pensla dem sedan med ett uppvispat ägg.
  • Strö över med några frön
  • Grädda mitt i ugnen
TIPS!
Varje gång du äter dessa!
Värm dem lite i micron tills de
blir lite varma och smöra dem och på
med några skivor ost. MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !