UGN: 200 grader
GRÄDDA: 15 minuter
PENSLING: ÄGG
GARNERING: VALLMO/ SESAMFRÖN
Du Behöver:
- 50g jäst
- 2,5 dl vatten
- 2 tsk salt
- 2 msk socker
- 3 msk matolja
- Ca 8 dl vetemjöl
Gör Så Här:
- Värm upp vatten i en kastrull tills det blir fingervarmt.
- Smula ner jästen i en bunke och i med vattnet. Rör om tills jästen har "smält".
- Tillsätt salt, socker och matolja, rör om.
- Bland ner mjöl, lite i taget. Arbeta sedan degen tills den har blivit smidig.
- Täck över med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
- Sätt på ugnen.
- Lägg ut degen på ett mjölat bakbord och knåda med händerna så den blir lätt.
- Dela degen i 12 bitar, forma till släta bullar, och gör ett hål i alla bullar med hjälp utav tummen tills degen ser ut som en stor munk.
- Värm upp vatten i en kastrull tills det sjuder. Lägg ner några bagels i taget och låt sjuda i 2 minuter, vänd dem efter halva tiden.
- Ta upp bröden med en hålslev och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Låt de svalna ett par minuter och pensla dem sedan med ett uppvispat ägg.
- Strö över med några frön
- Grädda mitt i ugnen
TIPS!
Varje gång du äter dessa!
Värm dem lite i micron tills de
blir lite varma och smöra dem och på
med några skivor ost. MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så Mycket !