måndag 8 oktober 2012

Smördegsinlindad Fläskfilé & Rödvinsås

En smakupplevelse som är ganska så enkel att laga, dock har middagen många moment som ska utföras.

Servera  med:
 POTATISGRATÄNG  
UGN: 200 grader
UGN: 225 grader
UGNSTID: 15- 20 minuter

Du Behöver:
- färsk smördeg
- 1 fläskfilé
- margarin (till stekning)
- 1 burk soltorkade tomater
- 3 st vitlöksklyftor
- 4 st färsk champinjoner
- 1 ägg
- salt, svartpeppar

Gör Så Här:

  • UGN 200 grader.
  • Skär bort det mesta utav fettet på filén.
  • Skala och skär ner 3 st vitlöksklyftor så de blir 3 st från varje klyfta.
  • Ena klyftan drar du runt hela filén så de tar lite smak.
  • Stick ner kniven i köttet runt hela så de blir som små hål, tryck ner vitlöken långt ner så de inte far ut.
  • Stek hela filén i en panna med margarin och salta och peppra så den får en jämn yta med lite färg.
  • Sedan tar du fram en form som du sedan lägger köttet på och in i ugnen tills köttet har nått 70 grader.
  • Ta fram en ugnsplåt och smöra den noga.
  • Ta fram smördegen och kavla ut en runt hela plåten, när köttet är klart i ugnen, ta ut den.
  • Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  • Lägg ut filén på smördegen skär ner tomaterna och champinjonerna och lägg på.
  • Snurra ihop degen så alla öppningar på degen är stängda.
  • Vispa ett ägg i ett glas med en gaffel så gulan går sönder.
  • Pensla ägget på degen sedan in i ugnen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !