torsdag 20 september 2012

Vaniljbullar

Gu så händig man känner sig när man säger till folk "jag har bakat bullar"... Känns genast som man blivit 10 år äldre. S U C K.
Men vad ska man göra. Jag ignorerar inte att baka dessa delikata bullar.

JÄSNING: 30 min + 10/30 min
UGN: 250 grader
GRÄDDA 8-10 min

Du Behöver:

DEG
- 150g smält smör
- 1 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 50g jäst
- 0,5 dl strösocker
- 15-16 dl vetemjöl

FYLLNING
- ca 150g smör
- vaniljsocker
- 1 st ägg till pensling
- pärlsocker

Gör Så Här:
DEG

  • Blanda smör och mjölk i en kastrull, värm det fingervarmt.
  • Rör sedan i jästen och rör om tills det har smälts.
  • Tillsätt socker, salt och arbeta in lite mjöl i taget till en smidig deg.(Degen behöver inte mer mjöl tills den släpper bunkens alla kanter).
  • Täck och jäs i ca 30 min.
FYLLNING

  • Arbeta degen på lätt mjölat underlag, dela degen i 2 delar.
  •  Kavla ut den ena tills den blir avlång(KOLLA PÅ MIN VACKRA BILD)
  • ROSA FÄRG= Degens form
  •  GUL FÄRG= Smöret som du fördelar jämt på degen
  • GRÖN FÄRG= Ös på med massvis med vaniljsocker (överallt på degen) 
  • Vik sedan degen på längdens mitt.
  • Skär sedan ut degen i strimloroch  rulla ihop bullarna, i den figur du vill.
  • Låt dem jäsa ytterligare 30 min (jag brukar ta 10 min)
  • Vispa runt ett helt ägg så ägggulan går sönder.
  • Pensla på ägg runt om bullen, och strö över lite pärlsocker
  • Och ÄNTLIGEN! IN I UGNEN!!!
TIPS!
När de har blivit färdiga i ugnen. Låt de svalna på ett galler under en duk.

2 kommentarer:

  1. Trevlig sida med mycket goda favoriter..
    Lycka till...

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack så mycket ! och håll utkik mer recept ska upp :)

      Radera

Tack så Mycket !