Men vad ska man göra. Jag ignorerar inte att baka dessa delikata bullar.
JÄSNING: 30 min + 10/30 min
UGN: 250 grader
GRÄDDA 8-10 min
Du Behöver:
DEG
- 150g smält smör
- 1 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 50g jäst
- 0,5 dl strösocker
- 15-16 dl vetemjöl
FYLLNING
- ca 150g smör
- vaniljsocker
- 1 st ägg till pensling
- pärlsocker
Gör Så Här:
DEG
- Blanda smör och mjölk i en kastrull, värm det fingervarmt.
- Rör sedan i jästen och rör om tills det har smälts.
- Tillsätt socker, salt och arbeta in lite mjöl i taget till en smidig deg.(Degen behöver inte mer mjöl tills den släpper bunkens alla kanter).
- Täck och jäs i ca 30 min.
- Arbeta degen på lätt mjölat underlag, dela degen i 2 delar.
- Kavla ut den ena tills den blir avlång(KOLLA PÅ MIN VACKRA BILD)
- ROSA FÄRG= Degens form
- GUL FÄRG= Smöret som du fördelar jämt på degen
- GRÖN FÄRG= Ös på med massvis med vaniljsocker (överallt på degen)
- Vik sedan degen på längdens mitt.
- Skär sedan ut degen i strimloroch rulla ihop bullarna, i den figur du vill.
- Låt dem jäsa ytterligare 30 min (jag brukar ta 10 min)
- Vispa runt ett helt ägg så ägggulan går sönder.
- Pensla på ägg runt om bullen, och strö över lite pärlsocker
- Och ÄNTLIGEN! IN I UGNEN!!!
TIPS!
När de har blivit färdiga i ugnen. Låt de svalna på ett galler under en duk.
Trevlig sida med mycket goda favoriter..
SvaraRaderaLycka till...
tack så mycket ! och håll utkik mer recept ska upp :)
Radera