torsdag 27 september 2012

En smakrik fläskfilé- gryta

Perfekt mat att laga alla dagar i veckan. Mycket smaker och ett lite lätt uppfriskande utav purjolöken och paprikan

UGN: 175 grader
PORTIONER: 6 st
UGNSTID: 15-30 minuter

DU Behöver:
- 1 fläskfilé
- 1 st kalvbuljong+2 msk vatten
- 400g philadelphia, med smak utav paprika & lök
- 2 msk margarin 
- svartpeppar
- vitpeppar
- salt
- vitlökspeppar
- 2 st vitlök
- 1 st röd paprika
- 5 st färska champinjoner
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl grädde eller 1 dl mjölk+ 1 dl grädde
- 1 st purjolök
- lite riven ost

Gör Så Här:


  • Sätt på ugnen.
  • Skär bort alla fettsenor från filén och skär ner dem i mindre bitar.
  • Ta fram en stekpanna och smält ner margarinet.
  • Lägg i filén och krydda med salt och vitlökspeppar. Tills det är genomstekt.(inte för hög värme, då blir köttet torrt)
  • Hacka ner och skölj av purjolöken, ner i en annan stekpanna och bryn det lite.
  • Ta fram en ugnsform. lägg ner purjolöken i botten, sedan i med filén.
  • Hacka ner paprikan och champinjonerna och bryn de i en stekpanna också (häll sedan ner de i ugnsformen över filén).
  • Ta fram 2 kastruller. 
  • I den första kastrullen kokar du upp vattnet och buljongen tills buljongen har smälts.
  • Tillsätt philadelphian och rör om tills det har blivit en slät sås. Riv ner vitlöken och peppra tills du själv tycker det blir smakar bra.
  • Sänk sedan värmen och ta fram den andra grytan.
  • Dags att göra en bechamelsås
  • Smält smöret och tillsätt mjölet (va beredd på att röra om)
  • Tillsätt grädden/ mjölken, och salta. Rör om.
  • Blanda nu ihop dessa två såser och låt koka upp. 
  • Lägg sedan över såsen som en bädd över allt gott i ugnsformen.
  • Riv över lite ost, in med maten i ugnen.
TIPS!
Serveras med kokt ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så Mycket !